سلام عرض میکنم خدمت شما دانشجویان گرامی
به قسمت سوم از آموزش HTML رسیدیم , در این آموزش قصد دارم به شما فرمت های مختلفی که میشه بدون نوشتن حتی یک خط کد در CSS برای متن ایجاد کرد آشنا کنم .
همونطور که قبلا در موردش صحبت کردیم در HTML یکسری تگ های هستند که هر کدام خاصیت و کار خود را انجام میدهد , حال یکسری تگ های دیگه هم هستند که مثل همون تگ های قبلی که خدمتتون گفتم در صورتی که باز بشن باید بسته هم بشن .
این تگ ها کارشون تغییر فرمت متن هست مثلا بولد کردن , ایتالیک کردن , مارک کردن , کوچک کردن و...
برای اینکه این کار ها رو انجام بدیم باید در CSS استایل هایی بدیم , اما خب خود HTML میتونه این کار رو برای ما انجام بده .
حالا میخوام شما رو با این تگ ها معرفی کنم , این تگ ها عبارتند از :
<b> : برای بولد کردن (مثلا)
<strong> : برای درشت کردن و مهم نشون دادن متن هست , تفاوت این تگ با تگ بالایی فقط در این هست که اگه شما از این تگ استفاده کنید به موتور های جستجو می فهمانید که این متن حائز اهمیت هست , اما با بولد کردن فقط متن توپر و درشت شده و نهایتا باعث جلب توجه کاربر میشود . (مثلا)
<italic> : برای ایتالیک کردن یا کج کردن (مثلا)
<em> : این تگ اهمیت معنایی متن شما را بالا میبره (مثلا)
<mark> : برای بخشی از متن که مد نظر هست بک گراند زرد در نظر میگیره (مثلا)
<small> : کاملا واضح هست متن شما رو نسبت به بخش های دیگه متن کوچک تر میکنه (مثلا)
<del> : روی متن شما یک خط میکشه و تاکید میکنه که این بخش حذف شده (مثلا)
<ins> : زیر اون بخش از متن مد نظرتون یک خط میکشه (مثلا)
<sub> : این تگ باعث میشه کمی متن مد نظرتون نسبت به بقیه متن بره بالا تر (مثلا در اینجا بالا هست)
<sup> : این تگ باعث میشه کمی متن مد نظرتون نسبت به بقیه متن بره پایین تر (مثلا در اینجا پایین هست)
<q> : این تگ باعث میشه یک علامت نقل قول برای متنتون بذاره ("مثلا" و یا پرانتر میذاره مثلا
)
<blockquote> : این تگ برای نقل قول هست و یک مارجین میده به متن شما و به مرورگر ها میفهمونه این یک نقل قول هست و تاثیر بسزایی هم در سئو دارد .
<abbr> : این تگ میتونه اطلاعات مفیدی به مرورگر ها و سیستم های ترجمه بده , شاید شما بخواهید در علمی که تخصص دارید یک اصطلاح استفاده کنید , اگر کسی اون اصطلاح رو متوجه نشه شما میتونید به اون اصطلاح این تگ رو بدید و در خاصیت title توضیحش بدید و از طولانی شدن بی مورد متن جلوگیری کنید (برای مثال موس را روی WWW نگه دارید)
<address> : این تگ برای نمایش دادن آدرس هست و به مرورگر ها نشون میده این متن یک آدرس هست در وب شما : (مثلا :
خیابان شریعتی تهران
)
<cite> : این تگ برای نمایش دادن یک عنوان از کتاب , مقاله یا هر چیز دیگه هست (مثلا : شاهنامه فردوسی)
<bdo> : این تگ با وجود کار با CSS کمی بی کاربرد است اما وظیفه من آموزش هست , این تگ راست چین یا چپ چین کردن متن رو انجام میده و با خاصیت dir هست , برای راست چین کردن <bdo dir="rtl"> برای چپ چین کردن <bdo dir="ltr"> .
کامنت کردن در HTML : آخرین مبحث این جلسه کامنت کردن هست , شاید شما بخوایید یک متن رو کامنت کنید , مثلا من یک کد قالب مینویسم بعد واسه اینکه , خریدار بدونه این بخش قابل چه کاری انجام میده , براش توی کامنت توضیح میدم , یا هر کاربرد دیگه ای که به فکرتون میرسه میتونید باهاش انجام بدید , متن های کامنت شده به هیچ عنوان قابل نمایش برای کاربر نیستند . کامنت ها با <!-- شروع و با --> تموم میشند مثلا :
<-- example --!>
این جلسه به پایان رسید , برای اینکه توی ذهنتون بمونه باید این کد ها رو در پروژه به کار ببرید , اگه فیلم آموزشی نساختیم برای اینه که هنوز به سطحی نرسیدیم که قابل ذکر در فیلم آموزشی باشد , انشاءالله چند جلسه جلو تر بریم توی فیلم های آموزشی به صورت پروژه محور بهتر یاد خواهید گرفت , برای اینکه خروجی کد هاتون رو ببینید میتونید از سامانه تست کد ما استفاده کنید .
موفق و موید باشید .